Spruitjesstoof met paddenstoelen
Seizoensrecepten:
Spruitjesstoof met paddenstoelen
Wat heb je nodig?
500 gr spruiten 1/2 groentenbouillonblokje 25 gr roomboter 1 ui 250 gr kastanjechampignons 1 el tarwebloem 125 gr slagroom 200 ml water
Hoe bereid je de stoof?
Snijd de onderkant van de spruiten, haal de buitenste blaadjes eraf en halveer de spruiten. Snipper de ui en snijd de champignons in kwarten. Verhit de boter in een koekenpan en bak de spruiten, ui en champignons op middelhoog vuur in 5 min. goudbruin. Voeg de bloem toe en bak al roerend 1 min. mee. Verkruimel het bouillontablet erover, voeg de slagroom en het water toe. Breng aan de kook en laat ca. 10 min. op laag vuur stoven. Roer regelmatig door het mengsel heen.
En laat de stoof smaken!