Vlees

De Ruijsbossche Hoeven

Jan en Conny werken met veel passie op onze Ruijsbossche Hoeve waar ze het prachtige Piemontese rundvlees vee houden. Een van de beste, al dan niet het beste Europese Rundvlees. Het streven van Jan en Conny is om op een eerlijke en natuurlijke manier om te gaan met hun dieren, de omgeving en ook met hun klanten.

Ze gebruiken voor het vlees alleen jonge vrouwelijke koeien die slechts één keer gekalfd hebben, dan zijn ze vol op smaak en krijg je zeer mals, maar toch mager en zeer cholesterolarm vlees. Jan en Conny verbouwen het merendeel van het voer zelf, alleen het brok kopen ze aan. En als het even kan staan alle koeien zo lang als de weiden niet te nat zijn, heerlijk buiten.

Voor de consument is het Piemontese Vlees erg interessant. De kwaliteit van het vlees is perfect. Door de langzame groei wat kenmerkend is voor het ras, is er weinig vetaanzet, de groei bestaat vooral uit aanleg van spieren. Dit alles geeft het Piemontese vlees een fijne vleesdraad. Deze fijnheid geeft het vlees de malse smaak. Het cholesterolgehalte is 48,5 mg per 100 gram vlees. Bij varkensvlees is dit 79 mg, 76 mg bij kippenvlees en 52 mg bij vis.

Jan en Conny https://www.deruijsbosschehoeve.nl/

Roonsestraat 3 5076 PM Haaren, Nederland

Kampeerboerderij de Zandkant

Aan de rand van Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen, een uniek natuurgebied in het midden van Noord-Brabant, ligt de boerderij en camping van de familie Denissen: de Zandkant. De boerderij bestaat uit vleesveekoeien van het ras Blonde d’Aquitaine, een paardenpension, camping en groepsaccommodatie.

De koeien gaan in het vroege voorjaar naar buiten waar ze van het verse gras kunnen genieten. Ze grazen op de natuurgronden van de Loonse en Drunense Duinen. In de winter staan de koeien op stal in het stro en worden de kalfjes geboren. De kalfjes blijven minimaal 5 maanden bij de moeder, zodat ze bij de moeder koe melk kunnen drinken. Op deze manier blijven de koeien gezond en is er bijna geen medicijngebruik nodig.

Het vlees van een Blonde koe of stier is fijn van structuur en bijzonder mals. In de Franse restaurants krijgt het vlees de hoogste waardering. Mede door de zeer goede verhoudingen tussen vlees, vet en beenderen, is het vlees ook erg geliefd bij de betere slagerijen in ons land. Het Blonde d’Aquitaine rundvlees is bijzonder smaakvol.

Jan en Anja Denissen http://www.zandkant.nl/

Oude Bosschebaan 14 Biezenmortel

Hoeve de Mertel

De meest trouwe bewoners van Hoeve de Mertel, zijn ongetwijfeld de Swifters. Deze schapen zijn een kruising tussen de Texelaar en de Vlaming en hebben een vriendelijke inborst. Nieuwsgierig en levendig als ze zijn, zorgt onze kudde het hele jaar door voor leven in de brouwerij. Zeker in het voorjaar – als de eerste lammetjes worden geboren – is het een vrolijke boel op de schapenboerderij.

Hoeve de Mertel heeft een uitgebreid assortiment.Van heerlijk lamsvlees, wolproducten, schapenvachten tot tal van natuurlijke verzorgingsproducten op basis van natuurlijk wolvet (adeps lanae). Dit wolvet is zowel puur verkrijgbaar, als verwerkt in handzeep, bodylotion en shampoo.

Mieke en Hannelore van Rijsewijk https://www.hoevedemertel.nl/

Biezenmortelsestraat 8 5074 PD Biezenmortel

geef een boergondisch cadeau

Iemand verwennen met een vers, ambachtelijk en puur cadeau? Bestel een cadeaupakketje super gemakkelijk via dit formulier. Betaling en ophalen kan in onze winkel.

bestellen