Kliederige broodjes bal

Seizoensrecepten:

Kliederige broodjes bal

Wat heb je nodig voor 4 personen?
400 gr rundergehakt 8 tl pesto 5 tomaten 1 bol mozzarella 4 zachte (hamburger)broodjes Scheut olijfolie Peper en zout

 

Hoe bereid je de broodjes?              

Snijd de kroontjes uit de tomaat en snijd vervolgens een kruis aan de onderkant van de tomaat. Zet een pan water op het vuur en breng deze tot het kookpunt. Laat de tomaten in de pan vallen en laat de tomaten koken totdat het vel loslaat. Trek de velletjes van de tomaat er voorzichtig af met een mesje.

Werk met schone handen het gehakt, de pesto en een flinke snuf zout en peper door elkaar. Verdeel het gehakt in twaalf porties en draai er met natte handen balletjes van. Zet een koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur, braad de balletjes in 1 eetlepel olijfolie en schud de pan regelmatig tot ze rondom bruin zijn.

Doe de tomaten erbij wanneer de balletjes lekker krokant en bruin zijn, druk ze met een houten lepel stuk. Laat de tomaten en de gehaktballetjes even bakken. Snijd de mozzarella in plakjes, leg ze op de balletjes en laat de pan afgedekt 5 minuten inkoken op matig vuur. Verwarm intussen de broodjes in een grote, droge koekenpan met antiaanbaklaag of in een matig warme oven.

Snijd de broodjes open en besmeer ze elk met 1 volle theelepel pesto. Verdeel de balletjes met mozzarella over de broodjes, schep er een lepel saus op en serveer de rest er in met een schaaltje bij om te dopen.

 

Laat het smaken!

Heb je dit recept gemaakt!

Deel het op instagram en tag @boerderijwinkelonsjos of #boerderijwinkelonsjos. Vinden we leuk!