Eiersalade bord

Seizoensrecepten:

Eiersalade bord

Wat heb je nodig?
8 eieren 4 el mayonaise handje bieslook 2 tl mosterd 2 tl kerriepoeder snufje peper & zout asperges in 't zuur bosje radijsjes

 

Hoe bereid je het salade bord?

 

Breng wat water met een flinke snuf zout aan de kook. Zodra het water kookt voeg je de eieren toe en kook je ze in ca. 7 -8 minuten hard. Na het koken doe je ze direct onder de koude kraan om ze even te laten schrikken en daarna kun je ze pellen. Laat de eieren even afkoelen voor je verder gaat met het maken van de salade.
Doe de gepelde eieren in een diep bord of een kom en prak ze met een vork fijn. Voeg dan de mayonaise, mosterd, wat fijn gesneden bieslook & kerriepoeder toe. Proef en breng het geheel op smaak met wat (versgemalen) zwarte peper & zout.
Schep met een lepel de eiersalade in  mooie ‘swirls’ op de plank tot de hele plank belegd is, houd rondom een rand van 2 cm vrij. Leg de rest van de bieslook steeltjes op de eiersalade zoals het voorbeeld. Snijd de radijsjes in plakjes en leg ze, zoals het voorbeeld, op de eiersalade. Garneer af met de asperges rondom.
Garneer eventueel met een beetje tuinkers of wat fijngesneden bieslook. Eet smakelijk!

Heb je dit recept gemaakt!

Deel het op instagram en tag @boerderijwinkelonsjos of #boerderijwinkelonsjos. Vinden we leuk!