Zelfgemaakte eiersalade
Seizoensrecepten:
Zelfgemaakte eiersalade
Wat heb je nodig?
4 eieren 2 el mayonaise 1,5 el bieslook 1 tl mosterd 1 tl kerriepoeder snufje peper & zout ter garnering eventueel wat fijngesneden bieslook
Hoe bereid je de salade?
Breng wat water met een flinke snuf zout aan de kook. Zodra het water kookt voeg je de eieren toe en kook je ze in ca. 7 -8 minuten hard. Na het koken doe je ze direct onder de koude kraan om ze even te laten schrikken en daarna kun je ze pellen. Laat de eieren even afkoelen voor je verder gaat met het maken van de salade.
Doe de gepelde eieren in een diep bord of een kom en prak ze met een vork fijn. Voeg dan de mayonaise, mosterd, bieslook & kerriepoeder toe. Proef en breng het geheel op smaak met wat (versgemalen) zwarte peper & zout.
Garneer eventueel met een beetje tuinkers of wat fijngesneden bieslook. Eet smakelijk!