Rijstpannetje met gehakt en courgette

Seizoensrecepten:

Rijstpannetje met gehakt en courgette

Wat heb je nodig voor 4 personen?
300 gr rijst 300 gr rundergehakt 2 courgettes 4 tomaten 2 uien 2 tenen knoflook 2 blikjes tomatenpuree 100 ml water snufje zout en peper

 

Hoe bereid je het rijstpannetje?              

Zet een pan water op en kook de rijst volgens de bereidingswijze op het pak. Snijd de paprika, courgette, tomaten, ui en knoflook in stukjes. Giet een scheutje olie in een pan en bak de ui en knoflook aan. Voeg na 2 minuten het gehakt toe en bak de gehakt rul met een snufje zout en peper. Daarna voeg je de paprika’s en courgette toe en bak je dit 5 minuten mee. Voeg vervolgens de tomatenpuree, de tomaten en het water toe en laat de saus nog circa 5-10 minuten zachtjes pruttelen. Meng de rijst door de saus.

Smakelijk eten!

Heb je dit recept gemaakt!

Deel het op instagram en tag @boerderijwinkelonsjos of #boerderijwinkelonsjos. Vinden we leuk!