Pastinaaksoep
Seizoensrecepten:
Pastinaaksoep
Wat heb je nodig?
500 gr pastinaak 2 (groenten)bouillonblokjes 2 tenen knoflook 1 ui 1 laurierblaadje 1 klontje roomboter* 2 eetlepel groene pesto 2 eetlepels olijfolie peper, zout
Hoe bereid je de soep?
Snipper het uitje en snij de knoflook fijn. Verhit de roomboter in een ruime pan en fruit de ui en knoflook aan tot deze glazig zijn. Schil ondertussen de pastinaak en snij deze in kleine stukjes. Voeg de pastinaak toe aan de knoflook en ui en bak even mee. Verkruimel de bouillonblokjes hierover en voeg samen met het blaadje laurier nu 1 liter water toe aan de pan. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur lager en laat dit nu ongeveer 20-25 minuten rustig koken. Verwijder daarna het laurierblaadje en pureer de soep glad met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de pesto samen met de olijfolie tot een lobbige olie en druppel dit vlak voor je de soep gaat serveren erover.
Eet smakelijk!
Smakelijk eten!