Oma’s Rode kool
Seizoensrecepten:
Oma’s Rode kool
Wat heb je nodig?
50 g boter 1 ui, gesnipperd 2 goudrenet appels, geschild en in blokjes 800 g rode kool, fijngesneden 150 ml sinaasappelsap of 3 perssinaasappels 2 eetlepels bruine basterdsuiker 1 eetlepel kaneel 2 kruidnagels 2 laurierblaadjes 100 g rozijnen
Hoe bereid je de rode kool?
Smelt de helft van de boter in een ruime braadpan en fruit de ui en appel 4 minuten. Schep de rode kool erdoor en schenk het sinaasappelsap (uit de perssinaasappels) erbij. Voeg de suiker, kaneel, kruidnagels, laurier en rozijnen toe en laat de rode kool met het deksel op de pan op laag vuur in 30 minuten gaar stoven. Schep de rode kool tijdens het stoven een paar keer om. Verwijder de kruidnagels en laurier en roer de rest van de boter door de rode kool. Serveer het gerecht in een grote voorverwarmde schaal. Of eet de kool de dag erna koud.
Bewaar het ‘afval’ voor de kippen, zij kunnen er vast van genieten!
Smakelijk eten!