Spitskool uit de oven

Seizoensrecepten:

Spitskool uit de oven

Wat heb je nodig voor 4 personen?
1 spitskool 1 ui 2 teentjes knoflook 2 dikke wortels 500 gr gehakt h.o.h. Takje peterselie Paar steeltjes bieslook klontje boter peper en zout

Hoe maak je de spitskool klaar? 

Verwijder eventueel de minder mooie buitenste bladeren van de spitskool en halveer de kool in de lengte. Kook de halve spitskolen ongeveer 10 minuten in licht gezouten water. Giet ze af, verfris ze kort onder koud stromend water en laat de halve kolen goed uitlekken.

Haal de binnenste bladeren uit de spitskool en snijd deze in fijne reepjes.
Verwarm ondertussen de oven al voor op 180 graden.
Pel de uien en knoflook en snijd deze in fijne blokjes. Schil de wortelen en snijd ze in kleine blokjes. Verhit de boter in een pan en bak de gesnipperde ui en look samen met de blokjes wortel onder voortdurend roeren aan. Laat volledig afkoelen. Doe ondertussen het gehakt in een grote mengkom en meng er de afgekoelde ui, look en wortel onder, samen met de fijne reepjes spitskool. Voeg zout en vers gemalen peper toe en de gesnipperde peterselie en bieslook.
Vul de halve spitskolen op met het gehaktmengsel, leg ze in een ingevette ovenschaal en bak ze 35 à 40 minuten, totdat het gehakt door en door gaar is en de spitskool mals. Haal de gebakken spitskolen uit de oven en serveer ze direct.

 

Laat het smaken!

Heb je dit recept gemaakt!

Deel het op instagram en tag @boerderijwinkelonsjos of #boerderijwinkelonsjos. Vinden we leuk!