Kaneelspruitjesstamppot met pittige kaasgehaktballen

Seizoensrecepten:

Kaneelspruitjesstamppot met pittige kaasgehaktballen

Wat heb je nodig voor de gehaktballen?
500 gr. (runder)gehakt 1 ei 100 gr paneermeel of fijngewreven beschuit zout en peper 100 gr. Jonge kaas in 8 blokjes 50 gr. boter
Wat heb je nodig voor de stamppot?
1 kg Frieslanders 1 kg spruiten, schoongemaakt en gehalveerd 2 el olijfolie 1,5 el kaneel 100 ml melk

Hoe maak je de stamppot en gehaktballen klaar? 

Maak eerst de gehaktballen door het gehakt, ei en het paneermeel met wat zout in een kom door elkaar te kneden. Meng er vervolgens de rode peper doorheen.

Verdeel het gehakt mengsel in 8 gelijke porties. Vorm van elke portie een stevige bal en druk de ballen plat. Leg een blokje kaas in het midden van elke bal en kneed het gehakt om de kaas. Zorg dat er geen scheurtjes in de bal zitten, anders loop de kaas tijdens het bakken uit de gehaktballen.

Verhit de boter in een braadpan en bak hierin de gehaktballen in ca. 15 minuten rondom bruin en gaar. Keer ze regelmatig.

Schil de aardappels, was ze en snijd ze in stukken van gelijke grootte. Kook ze in een ruime pan met een flinke laag koud water en wat zout afgedekt in ca. 20 minuten gaar.

Kook de spruitjes in water met zout in ca. 10 minuten beetgaar en giet ze af. Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de spruitjes lichtbruin. Voeg vlak voor de spruitjes gaar zijn de kaneel toe en roer de spruitjes nog een keer om.

Giet de aardappels af, zet de pan nog even terug op laag vuur en stoom de aardappels in 0,5 minuut droog. Voeg de melk toe, breng aan de kook en zet het vuur uit. Voeg de spruitjes toe en stamp met de stamper door elkaar. Proef en breng op smaak met zout en peper.

Schenk 100 ml water bij de gehaktballen in de pan en breng aan de kook. Serveer de gehaktballen en jus bij de stamppot.

 

Laat het smaken!

Heb je dit recept gemaakt!

Deel het op instagram en tag @boerderijwinkelonsjos of #boerderijwinkelonsjos. Vinden we leuk!