Gevulde tomaten met ei

Seizoensrecepten:

Eiersalade bord

Wat heb je nodig?
4 eieren 3 grote tomaten verse peterselie el room snuf peper en zout 1 handje geraspte kaas Boter of margarine

 

Hoe bereid je gevulde tomaten?

  1. Verwarm de oven op 200° graden.
    Snijd het bovenste deel (het kapje) van de tomaten. Snijd en schep het vocht en pitjes eruit. Zet de tomaten op de kop en laat even uitlekken.
    Bestrooi de binnenzijde van de tomaten met een snuf peper en zout.
    Zet de uitgeholde tomaten in een ovenschaal of op een bakplaat en zet de kapjes ernaast. Bak de tomaten alvast 5 minuten in de oven.
    Breek de eieren boven een kom en klop ze met een garde door elkaar. Voeg de room, peper en zout toe en roer erdoor.
    Verhit een koekenpan en smelt een beetje margarine of boter hierin. Giet het eiermengsel in de pan en roer met een houten spatel van buiten naar binnen tot de eieren beginnen te stollen.
  2. Voeg de helft van de kaas toe, snuf peper en zout en wat fijngehakte peterselie en schep erdoor.
    De eieren hoeven maar kort gebakken te worden. Na circa 4 minuten moet het mengsel smeuïg zijn.
    Haal de tomaten uit de oven en schep het roerei erin. Bestrooi de bovenzijde met wat kaas en zet de tomaten nog 10 minuten in de oven. Zet eventueel de grill een paar minuutjes aan.
    Haal de gevulde tomaten met roerei uit de oven en bestrooi met wat extra peterselie.

Heb je dit recept gemaakt!

Deel het op instagram en tag @boerderijwinkelonsjos of #boerderijwinkelonsjos. Vinden we leuk!