Geschroeide spruiten met knoflook
Seizoensrecepten:
Geschroeide spruiten met knoflook
Wat heb je nodig?
600 gr spruiten 4 tenen knoflook 2 granaatappels 4 volle el kwark 60 gr gepelde, ongezouten pistachenoten
Hoe bereid je de spruiten? 10 minuten
Maak de spruitjes schoon, verwijder de lelijke buitenste blaadjes en snijd ze doormidden. Leg ze op de snijkant naast elkaar in een grote, droge koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur en bak ze 5 minuten. Pel intussen de tenen knoflook en snijd ze in dunne plakjes. Stamp de pistachenootjes fijn in een vijzel. Snijd de granaatappel doormidden en pers het sap van de ene helft door een zeef in een kom. Houd de andere helft met de snijkant omlaag boven de kom en sla met een lepel de pitjes eruit. Roer de plakjes knoflook met 1 eetlepel olijfolie en een paar scheutjes water door de spruitjes en laat ze nog 1 minuut op het vuur staan.
Verdeel de kwark over de borden, schep de geschroeide spruiten erop en strooi de granaatappelpitjes en de pistachenootjes erover. Besprenkel met het granaatappelsap en 1 eetlepel extra vergine olijfolie, strooi er uit de hoogte een snufje zout en peper op en ga meteen aan tafel. Zalig!