Gemarineerde kastanjechampignons
Seizoensrecepten:
Gemarineerde kastanjechampignons
Wat heb je nodig?
10 grote kastanje champignons 2 grote tenen knoflook 2 el sesamolie flinke scheut ketjap manis olijfolie peper en zout
Hoe bereid je de champignons?
Pel de knoflooktenen en snijd deze zo fijn mogelijk. Meng de knoflooktenen met een flinke scheut ketjap manis, sesamolie en peper en zout naar smaak. Borstel de champignons schoon en snijd het steeltje weg. Meng de champignons met de marinade en laat dit minimaal een half uur marineren, hoe langer hoe smaakvoller ze zullen zijn. Besprenkel de gemarineerde kastanjechampignons met een beetje olijfolie en grill deze dan aan de zijkant van de barbecue. In het midden is het namelijk te heet en dan zullen ze snel verbranden. Grill ze 10 minuten en keer regelmatig.
Smakelijk!