Crumble

Seizoensrecepten:

Stoofpeertjes of appel-kaneel crumble

Wat heb je nodig voor 4 personen?
2 potten stoofpeertjes of kaneelappeltjes 160 g suiker 300 g bloem 4 el kaneel 60 g poedersuiker

 

Hoe bereid je de crumble?

 

Verwarm de oven voor op 180 graden. Zorg dat de stoofpeertjes of de kaneelappeltjes goed zijn uitgelekt en snijd deze dan in blokjes. Doe de boter, suiker, bloem en kaneel (kaneel mag vergeten worden bij de kaneelappeltjes) samen met een snuf zout in een kom en kneed met de hand tot deeg. Verdeel de stoofperen of de kaneelappeltjes over vier ovenbestendige bakjes en verkruimel hier het deeg over. Bak de crumble 15-20 minuten in de voorverwarmde oven en strooi hierna de poedersuiker erover.

 

En daarna? Genieten! Smakelijk.

Heb je dit recept gemaakt!

Deel het op instagram en tag @boerderijwinkelonsjos of #boerderijwinkelonsjos. Vinden we leuk!