Champignon ragout
Seizoensrecepten:
Champignon ragout
Wat heb je nodig?
750 gr riblappen 3 rundvleesbouillonblokjes 250 gr champignons 250 gr kastanjechampignons 120 gr bloem 100 gr roomboter peper (naar smaak) 1 flinke ui 3 tenen knoflook
Hoe bereid je de champignon ragout?
Kook ongeveer 1,5l water in een ruime braadpan. Voeg 2 bouillonblokjes toe. Snijd de riplappen in grove stukken en laat ze 2 uur sudderen in de bouillon op klein vuur. Zeef het vlees uit de bouillon en maak het met een mixer (of twee vorken) klein. Snijd de champignons in grove stukken, versnipper de ui en snijd de knoflook fijn. Pak een bakpan en bak hierin de ui en knoflook glazig en haal deze uit de pan. Veeg de pan schoon met keukenpapier en smelt hierin 100 gr boter (gebruik echt roomboter, anders grotere kans op klontjes). Voeg de bloem al roerend toe en bak dit ongeveer 3 minuten op laag vuur zodat de bloem gaart. Voeg de bouillon al roerend toe tot er een gladde saus ontstaat (gebruik het bouillonblokje dat je nog over hebt om bouillon bij te maken om de saus te kunnen verdunnen, soms verdampt er te veel tijdens het sudderen). Doe de saus in de braadpan en voeg het vlees, ui, knoflook en champignons toe en laat zachtjes sudderen tot de champignons gaar zijn. Voeg naar smaak peper toe.
Smakelijk 😊!