Fietsen

De Van Gogh fietsroute (21 km)

Wie geïnteresseerd is in het leven en werk van Vincent van Gogh, kan niet om Helvoirt heen. Vincent is diverse keren in Helvoirt geweest, maar heeft hier zelf nooit gewoond. Met kerkelijke feestdagen en verjaardagen kwam Vincent op bezoek bij zijn ouders, twee broers en drie zussen, die van 1871 tot 1875 in de pastorie van Helvoirt woonden. Elders in het dorp woonden ook nog enkele ooms en tantes. Nergens anders hebben zoveel leden (13) van de familie Van Gogh gewoond als in Helvoirt.

 

Vincent van Gogh was zijn hele leven geïnteresseerd in het boerenleven. Vroeg in zijn schildersloopbaan trok hij naar Drenthe en naar Brabant om het boerenbestaan van dichtbij mee te maken. Hij had ontzag voor de zware lichamelijk arbeid de deze mensen verrichten en toonde in zijn schilderijen de ruwheid van het plattelandsleven. Ter ere hiervan zaaien wij onze akkerranden, samen met o.a. Van Gogh Helvoirt in met zonnebloemen. Van juli t/m oktober zijn deze prachtige zonnebloemen te bewonderen naast verschillende stukken van de fietsroute.

 

Start je fietstocht bij het Vincent van Goghplein. Fiets van daaruit via de Vincent van Goghstraat naar de Torenstraat. Vanaf hier kun je de fietsknooppunten volgen.

 

“Als men waarachtig van de natuur houdt, dan vindt men ’t overal mooi. Maar toch verlang ik soms zoo naar Holland en vooral naar Helvoirt”.

Vincent van Gogh, 30 april 1874.

 

Hoe werkt de Van Gogh fietsroute?

De Van Gogh fietsroute is uitgezet via het Brabantse knooppuntensysteem. Onder elk knooppuntbord tref je een Van Gogh fietsroutebord. Volg eenvoudigweg de Van Gogh fietsroutebordjes van het ene naar het andere genummerde knooppunt. Tussen de knooppunten volg je de bewegwijzering van het knooppuntensysteem.

https://www.visitbrabant.com/nl/routeoverzicht/3530048429/van-gogh-fietsroute-helvoirt

https://www.youtube.com/watch?v=Wt9STvw3j4Y&feature=emb_logo

geef een boergondisch cadeau

Meer weten over de mogelijkheden?
Neem dan contact op

contact opnemen