KAAS & ZUIVEL

In onze boerderijwinkel vind je een smaakvol assortiment kazen en zuivel van lokale boeren. Wat al deze producten gemeen hebben: ze zijn gemaakt van melk van koeien die heerlijk buiten grazen.

Maak kennis met een aantal van onze leveranciers.

DUINGOED KAAS

Wat als een boer na 10 jaar zijn koeien weer in de wei laat, overtuigd van lokale en duurzame productie? Dit is het verhaal van de Duinboeren en hun Duinzuivel Coöperatie, die melk verwerken tot échte Brabants Duingoed-kaas.

GEITENBOERDERIJ 
VAN ROOIJ

Gijs melkt zijn geiten met zorg waarna de verse melk wordt verwerkt tot heerlijke geitenkaas.

 

DE LEYEDEALER

In het Goirlese Leyedal wordt sinds 1996 Goudse boerenkaas gemaakt van dagverse melk van 60 koeien. 

De kazen rijpen natuurlijk en krijgen zo hun pure, unieke smaak

KAASBOERDERIJ MATHIJSSEN

Joris en Mascha uit Udenhout maken al generaties lang boerenboter van melk van eigen koeien. Met respect voor dier en natuur ontstaat zo een puur streekproduct met volle smaak.

DE DOBBELHOEVE - 
MIJN MELK

Guus boert biologisch en met oog voor natuur en omgeving: koeien in de wei, reeën en hazen in het land, orchideeën langs de sloten en wandelaars en schoolkinderen op het erf.

D'N BUFF

In Boxtel grazen de waterbuffels van Frens en Wendy buiten. Van hun romige melk ontstaan zoals kaas, mozzarella, feta, burratta en yoghurt. Vaak beter te verdragen dan koemelk.

BEEMSTER

In de Beemster polder grazen koeien op rijke kleigronden en geven melk met een unieke smaak. Daarvan wordt Beemster kaas gemaakt: traditioneel bereid, natuurlijk gerijpt en duurzaam geproduceerd.

DE AMBACHTSHOEVE 

In Raamsdonksveer wordt weidemelk van eigen koeien verwerkt tot ambachtelijke zuivel. Van karnemelk tot yoghurt en vla: allemaal voorzien van het keurmerk ‘Echte Boerderijzuivel'.

QUARK ZUIVEL

De hele keten van koe tot toetje is in eigen hand. De zuivel  wordt gemaakt van eigen weidemelk, kleinschalig bereid met zo min mogelijk bewerking en natuurlijke ingrediënten zoals puur fruit.

VUGHTSE IJSBOERDERIJ

In Vught wordt ijs en yoghurt van verse melk gemaakt van eigen koeien. Vers fruit en natuurlijke ingrediënten zijn het geheim van deze heerlijke traktatie.

PUUR GEITENZUIVEL

Op de biologische boerderij van Theo en Chantal grazen 450 geiten. Hun melk wordt verwerkt tot heerlijke zuivel en kaas. Puur, lokaal en met respect voor natuur en dier.

ONS AANBOD

Hier presenteren we een aantal van onze leveranciers. Deze pagina wordt altijd bijgewerkt. Als je toch niet kunt vinden wat je zoekt of je hebt nog een goede toevoeging, neem dan contact met ons op. We horen je graag.

Logo

© BOERDERIJWINKEL ONS JOS

We hebben je toestemming nodig om de vertalingen te laden

Om de inhoud van de website te vertalen gebruiken we een externe dienstverlener, die mogelijk gegevens over je activiteiten verzamelt. Lees het privacybeleid van de dienst en accepteer dit, om de vertalingen te bekijken.